27 Ogos 2010

~Dah mula sibuk nak raya~

Salam Jumaat,


Selamat bercuti kepada yang cuti dan selamat bekerja kepada yang bekerja hari nie...


Hari raya pun dah tak lama lagi...Sana sini dah mula sibuk dengan persiapan nak raya... semua shopping kompleks penuh dengan orang ramai...jalan dah start jem...paking kena pusing 2 3 kali baru dapat....tambah2 dah gaji lagi berpusu2 org keluar bershopping kan...

Kalau kat kedah ni shopping kompleks tutup pukul 10 mlm...start 30 Ogos baru lanjut sampai pukul 12 malam. Jadinyer...mmg tak sempat nak membeli banyak barang sebab nak memilih satu2 baju amik masa kan...dok ghalit memilih tengok2 dah nak tutup...hei elehh...nak bayar pon satu hal....kena Q panjang.....nak buat cam ner kan...dah mmg gitu ler keadaannya nak dekat2 raya nie..walaupun org ramai saya suka sebab baru ler rasa kemeriahan nak berayakan...tambah2 sambil membeli sambil dengar lagu raya...besstt woooo..

Saya dah siap beli semua...mungkin last2 minit nanti ada lak yg nak di tambah tak tahu la lagi...hehehehhe

7 ulasan:

cha berkata...

kita alakadar je tahun ni, hampir siapla prepare. senang prepare awal-awal. takla berlanggar-langgar bahu.

Hanim berkata...

akak tiap2 tahun ala kadar jer...tp tahun ni paling awal beli baju...tahun2 lepas sume mlm raya..hahahha

AMRIHDWF berkata...

Sudah mulai siap2in untuk hari raya. Selamat bersibuk ria


The Genuine Idea

Hanim berkata...

AMRIHDWF ~ Iya...dah mula membuat persiapan..kamu pulak bagaimana?

.:fyzz:. berkata...

betui2..mmg jem la jaln2 kt aloq setaq ni kan..mjuq la fiza leh blik awai pukul 4 ptg..kurang la sesak..
persiapan raya? kasut raya..n gaun sufiya lom beli lagi..hmpir lupa..selalu beli last minit..fiza lak cam tak dak mood lagi nk beli baju utk diri sendiri...biasalah bdn dh membesar bagai juara kan..kalau beli baju raya pun..baju maxi or baju kaftan..(tui ke ejaan ni)
akak balik Lubuk merbau ka?

Hanim berkata...

Fiza ~ bestnya leh balik awai..
itu lah..dah start jem..kat pekan langgaq pun jem kan?..tambah pulak jln on the way umah fiza tengah dok buat...sempit...

beli baju ngandung la fiza..la ni baju ngandung semua cantik2...

yup..akak beraya kat lubuk dulu..ptg baru kat pokok sena..

.:fyzz:. berkata...

kak anim..tuh la pasai..mmg sempit jln nak balik umah fiza tuh..mjuq la balik awai..tidak ka jem teruk la..fiza dh beli dh jubah..saiz besar ..nnti lepas bersalin pun leh pakai lagi..