24 Jun 2010

~ Memang sah keturunan aku~

Salam ceria hari khamis...

Okeyy..hari ni saya nak cerita sikit pasal anak bujang saya..dah lama tak up date pasal dia..asyik pasal adik dia jer kan...very unfair kan...so...sejak dua menjak ni dah nampak perangai dia

Yang pertama.. klu makan dah tak nak share dgn sesapa pun...even adik dia seniri...mak dia still boleh terima...dia dah geli nak makan share2 nie...yg ni mmg sebijik keturun saya yer sbb saya mmg tak boleh nak share2 makanan dgn org lain even suami, adik badik mak ayah...mmg TAK BOLEH...klu share boleh muntah okeyy...cuma sejak dah beranak pinak nie dah okey sikit tu pun dgn anak2 sahaja dengan orang lain masih lagi tak boleh...saya geli...dan saya bernasib baik dan bersyukur sbb dapat BFF yang memahami...so klu ada makanan depa akan bagi saya rasmi dulu...muahahahhaa...best2..(nie kes tak dak pinggan/camca lebih..harus kena kongsi)

Yang kedua...Abg kimie juga tak makan sayur..ni pun keturun saya juga...walau sekecil mana pun sayur tu klu dia RASA..dia akan luah balik...saya pun cenggitu juga...tp klu kecil2 saya telan juga...tak tahu la naper tak boleh nak terima sbb dah mmg dari kecil....klu makan mee ke...bihun ker...jenuh nak mengasingkan. Pastu kalau beli laksa ker..me kuah ker..apa2 sajalah cakap siap2 tak nak sayuq......so kat BalQis saya suap semua...tak nak jadi cam kami berdua...

Yang ketiga lak...kami suka ikan keli....klu makan luar....nasi campur tu selalunya memang amik ikan keli lah...

Yang Keempat..jenis tak sabar...kalut jer...klu nak apa2 atau nak buat something kalau boleh nak waktu2 tu juga......tak nyempat2...sama cam mak dia juga...kdg2 dia minta sesuatu atau suruh saya buat sesuatu klu saya free ok la tp time saya tengah dok sibuk buat kerja then saya suruh la dia tunggu kejap...dia dah bising2...haa amik.... kan dah kena batang hidung sendiri...tension jer....

so kesimpulannya... abang Kimie mmg sah keturun pangai saya..muahahahaaahha

tu saja kot persamaan kami setakat nie...

5 ulasan:

♥Azie♥ berkata...

mana tumpahnyer kuah tak ke nasi....hehhehehe

Hanim berkata...

azie ~ yer betul tu...hikhikhik...

ch@ berkata...

haha btl² anak mak.

Sharinginfoz berkata...

ramai yang tak makan sayur kan....

Segmen Kenali Blogger

ijayuji berkata...

Salam balas kunjungan, tak leh nk tggl komen kat cbox luar sbb tak kuar hihihi... mekaseh dtg singgah ya kita add link akak sekali tau! Salam kenal! sama mcm ank sulong kita dia tak nak share langsung pinggan ke apa ke mmg dia geli :D tp bukan ikut perangai maklah kan ikut perangai cousin dia :-) tak pelah asal membesar dgn sihat ;-)